Als jij gek bent op je motor dan zou je ervoor kunnen kiezen om ermee op vakantie te gaan. Zo’n reis op de motor vergt wel de nodige voorbereiding. Je tweewieler zal bijvoorbeeld goed gedekt moeten worden. Daarnaast zul je ook een goede biker outfit aan moeten schaffen. Ook is het slim om een navigatiesysteem mee te nemen, net zoals een goed kettingslot. Speciale tassen en koffers zul je ook nodig hebben. In een clutch kun je immers niet al je bagage meenemen, terwijl een boodschappentas niet echt geschikt is hiervoor. Een laptoptas 17 inch in de vorm van een rugzak is al een stuk beter. Toch is het nog beter om een tanktas te kopen en een koffer of tas die je kunt bevestigen aan de motor. Hier kun je dus de bagage meenemen als je met je motor naar de onderstaande prachtige Europese bestemmingen gaat. 

Met de motor en clutch op de Transfagarasan Road in Roemenië

Als je op motorvakantie gaat naar Roemenië dan heb je hier eigenlijk maar één reden voor: de Transfagarasan Road. Dit is een ontzettend indrukwekkende weg van maar liefst 90 kilometer die door het Fagarașgebergte slingert, wat een prachtig gebied is in dit Oost-Europese land. De Transfagarasan Road is voor motorrijders die wel van wat uitdaging en avontuur houden echt ideaal. Dit komt onder andere doordat het bestaat uit veel haarspeldbochten. Uitdagend zijn deze bochten die je onderweg dus tegenkomt wel, maar tegelijk zal het ook een mooie route zijn. De kans is dan ook groot dat je tijdens je tocht over de Transfagarasan Road de motor met enige regelmaat even aan de kant zet zodat je van het Roemeense landschap kunt genieten. De uitzichten die je tijdens je reis tegenkomt zijn dan ook zeker uiterst spectaculair te noemen. Op naar Roemenië dus!

Met de motor en boodschappentas op de Trollstigen route in Noorwegen

Als je een fervente bestuurder van een motor bent dan is de kans groot dat je de Trollstigen route allang op je bucketlist hebt staan. De Trollenroute, zoals deze tocht in Noorwegen ook wel genoemd wordt, is niet echt lang. Wel is het enorm bijzonder om een keer te rijden. De Trollstigen is namelijk 20 kilometer lang en bestaat uit toch wel even 11 haarspeldbochten. Door deze weg te nemen zul je recht door één van de mooiste gebieden van Noorwegen doorkruisen. Dit zegt veel, want er zijn heel veel prachtige regio’s te vinden in dit Scandinavische land. Terwijl je de Trollenroute rijdt op je tweewieler zul je onderweg veel spectaculaire uitzichten te zien krijgen. Rotsen, fjorden, watervallen en bergen wisselen elkaar constant af. Het is om je vingers erbij af te likken, zo mooi is de Trollstigen route! 

Met de motor en laptoptas 17 inch op de Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk

Voor een prachtige motorvakantie in Europa kun je ook zeker terecht in Oostenrijk. Tussen Bruck en Heiligenblut ligt namelijk een geweldige weg voor motorrijders. Dit zul je ook wel kennen als de Grossglockner Hochalpenstrasse. Dit is een rit van liefst 48 kilometer, wat bestaat uit maar liefst 36 haarspeldbochten. Het hoogste punt van de Grossglockner Hochalpenstrasse ligt op meer dan 2500 meter hoogte. Je zult hier dan ook een fantastisch uitzicht hebben op het omliggende gebied. Door de hoge ligging is de Grossglockner Hochalpenstrasse trouwens helaas niet het hele jaar open. Je kunt in de winter dus niet deze route afleggen op de motor. Ben je van plan om een motorvakantie te nemen naar de Grossglockner Hochalpenstrasse? Ga dan dus in de zomer, wat sowieso beter is vanwege het weer.