2020 is inmiddels zo goed als afgelopen, waar veel mensen blij mee zullen zijn. Het was natuurlijk een vreemd jaar dat voor veel verdriet en leed heeft gezorgd bij mensen. Toch bood 2020 ook wel wat moois. Zo kwamen er bijvoorbeeld allemaal mooie nieuwe schooltassen op de markt. Ditzelfde geldt ook zeker voor de motoren. In dit artikel introduceren we op de valreep nog de vijf mooiste motoren van het jaar, al zullen er in 2021 natuurlijk alweer allemaal nieuwe modellen geproduceerd worden. Ontmoet de vijf mooiste motoren van 2020 hieronder. 

BMW F 900 XR

De BMW F 900 XR, daar wil iedereen wel op zitten met een Ted Baker tas op de rug. Dit model is één van de twee nieuwe middenklasse motoren van BMW van 2020. De ander is namelijk de F 900 R. De F 900 XR heeft een 895 cc parallel twin motor. Het is een zogeheten naked bike en wordt gezien als de opvolger van de F 800 R. De F 900 XR is juist weer het kleinere broertje van de S 1000 XR, wat ook een nieuw model is. Deze motor van BMW is een stuk lichter geworden en heeft een nieuw ontwerp gekregen.

Honda CBR 1000RR-R Fireblade

Neem plaats met je Burkely tas om je schouder op de Honda CBR 1000RR-R Fireblade. Dit model is ontzettend veel veranderd en lijkt gemaakt zijn om ermee te rijden op circuits. Zo heeft het een sportievere zit dan in het verleden, net zoals een hoogtoeriger blok. Het 1000 cc motor levert dan ook maar liefst 217 PK. Het is bovendien voorzien van titanium drijfstangen en gesmede aluminium zuigers. Daarnaast zit het helemaal vol met elektronica, wat ervoor moet zorgen dat de krachtpatser van Honda goed blijft werken. Het is tevens voorzien van meerdere rijmodi. 

Kawasaki Z H2

De Kawasaki Z H2 is afgeleid van de H2 en is het langverwachte supercharged naked model. Zo is er een nieuw tijdperk aangebroken in de Z historie. Deze 1000 cc vormt hierin de allereerste naked met supercharger. Ook deze motor zit weer vol met elektronica om je op het rechte pad te houden. Daarnaast zit er zowel launch control als een quickshifter in, wat dit exemplaar van Kawasaki echt ideaal speelgoed maakt. De kans is dan ook zeer groot dat de Kawasaki Z H2 het nieuwe flagship model is binnen de succesvolle Z lijn. 

Aston Martin AMB 001

Aston Martin maakt niet alleen prachtige auto’s, het ontwerpt namelijk ook beeldschone motoren. de AMB 001 is daar een perfect voorbeeld van. Dit model had zeker niet misstaan in een film van James Bond. Het is vol finesse tot stand gekomen en ziet eruit alsof de motor zo van de tekentafel af is gekomen. Toch is dit niet het geval. De Aston Martin AMB 001 is namelijk toch wel degelijk een echt productiemodel. De tweewieler komt helaas wel in een beperkte oplage. Aston Martin heeft er namelijk maar 100 van geproduceerd, dat wordt een duur grapje dus.

Triumph Street Triple RS

Triumph heeft al een rijke historie op het gebied van het produceren van motoren. De Street Triple RS past hier dan ook perfect bij. De 2020 versie heeft een verfrist ontwerp en een motorblok dat met name versterkt is in het middengebied. Bovendien is de elektronica in deze motor van Triumph verbeterd. Het Britse merk denkt dan ook dat de Triumph Street Triple RS alles in zich heeft om in dit specifieke segment de nieuwe maatstaf op het vlak van stuureigenschappen en vermogen te worden. Ook qua design is dit stiekem toch wel het geval.