Motorrijden is iets wat veel mensen graag doen. Het is een heerlijke manier om de Nederlandse wegen te verkennen, maar motorrijden kan ook gevaarlijk zijn. Omdat het gevaarlijk kan zijn is het belangrijk om de juiste beschermende kleding te dragen. In dit artikel lees je meer over wat je draagt op de motor en wat Revit motorkleding is. 

Welke kleding draag je op de motor?

Motorrijden kan gevaarlijk zijn omdat je, in tegenstelling tot automobilisten, geen omhulsel hebt wat jou beschermt wanneer je valt. Als je valt met een motor raak je gelijk de grond en ben je dus weinig beschermd, het enige wat je kunt doen is het dragen van goede motorkleding en een helm. 

Beschermende motorkleding is niet verplicht maar zeker wel een aanrader, voor je eigen veiligheid. Motorkleding moet natuurlijk bescherming bieden, maar wanneer je lang op de motor zit is het ook wel fijn als je comfortabele kleding draagt. Er zijn verschillende soorten motorpakken, ook zijn er verschillende materialen. Een pak van leer is de meest voorkomende keuze. Een leren motorpak biedt veel bescherming en zit comfortabel. Daarnaast zijn leren pakken vaak niet waterdicht. Ook kan het zijn dat je gewone kleding niet goed onder een leren pak past. 

Naast de kleding is ook de helm erg belangrijk. Een helm beschermt je tegen hersenletsel wanneer je een harde klap krijgt. Bij een helm is het belangrijk dat deze is goedgekeurd, dat de helm precies goed past en niet te groot of te klein is en dat je de juiste soort helm kiest. 

Wat is Revit motorkleding? 

Revit motorkleding is kleding  van Nederlandse bodem. Sinds 1995 maakt Revit motorkleding en sindsdien is het uitgegroeid tot een bekend Nederlands merk. De motorkleding van Revit is uiteraard erg veilig en functioneel maar daarnaast ziet het er ook goed en strak uit, het oog wilt immers ook wat. 

Revit maakt motorjassen, motorlaarzen, motorbroeken, handschoenen, motorjeans en sommige accessoires. Met dit merk kun je in principe je hele outfit voor op de motor in één keer kopen, dat is handig, efficiënt en voordelig. Revit heeft motorkleding voor veel verschillende soorten motorrijders zoals de modieuze rijder, de zomerse rijder, de sportieve motorrijder en zelfs voor scooterrijders.