Een brommer kopen, bijvoorbeeld van fourstrokebarn, is een grote aankoop. Hier moet je dus ook goed over nadenken, want je wilt wel een brommer kopen die goed bij je past en ook bij jouw wensen. Maar, wat is nou een zuinige brommer?

Euro-5 brommers

Er is een norm die bepaalt hoe zuinig een brommer moet zijn. Eerst was dit de euro-4  norm. De norm is een getal die de zuinigheid aangeeft van het voertuig. Hoe hoger dit getal is, hoe schoner de brommer of het voertuig is. De norm bestaat uit een aantal eisen waar een voertuig aan moet voldoen waardoor schade aan het milieu wordt beperkt. Hiervoor was er al een euro-2 en een euro-3 norm, en sinds een tijdje moeten voertuigen aan de euro-5 norm voldoen. Iedere keer wordt de norm en daarmee dus ook de eisen voor het milieu worden verscherpt. Voor de euro-5 norm moest de motor van een voertuig schoner worden om uitstoot te verminderen. Brommers die volgens de oude eisen gemaakt zijn mogen nog wel gereden worden,maar niet meer verkocht.

Zuinige modellen 

Er zijn een aantal modellen die dus erg zuinig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de Senzo Balance en de Senzo Gener. Zo zijn er heel veel scooters die zuinig zijn, aangezien ze natuurlijk allemaal aan de nieuwe norm en eisen moeten voldoen. Dat betekent dus dat,als je nu een scooter of een brommer koopt, deze automatisch al zullen voldoen aan de nieuwste eisen. Deze voorgenoemde normen zijn namelijk vastgelegd in de wet. De Senzo balance is bijvoorbeeld een e-scooter die super geschikt is voor rijden in de stad maar ook op het platteland. Je kan er uitstekend je boodschappen mee halen of bijvoorbeeld naar familie en vrienden rijden. Deze brommer is dus uitstekend geschikt voor het maken van recreatieve ritjes.  

Elektrische brommers

Een andere optie die ook super milieuvriendelijk is en waar nog veel meer voordelen aan zitten is een elektrische scooter of brommer. Een elektrische scooter is vele malen zuiniger en beter voor het milieu dan een benzine scooter. Een elektrische scooter is ook veel stiller, wat door veel mensen ook als een groot voordeel wordt gezien. Door deze voordelen zijn elektrische scooters de laatste jaren steeds populairder geworden en zie je ze steeds meer en meer rondrijden op straat. De luchtkwaliteit wordt ook niet aangetast door elektrische scooters waardoor deze scooters echt veel beter zijn voor het milieu. Voor informatie over scooters moet je zeker bij bezoek website kijken!