Winkelen voor de feestdagen kan soms behoorlijk stressvol zijn. Maar wanhoop niet, want onze hulp is onderweg! Wij schenken jou hier via de onderstaande tips en trucs een aangename gemoedsrust. Het fijne gevoel om geld te besparen, zodat jij dit jaar wat minder stress zult ervaren. Dus als je graag een zorgeloze tijd wilt hebben. En je ook minder zorgen wilt maken dat jij te veel uitgeeft, bekijk dan deze ideeën om jou met beide te helpen.

Stel een budget samen en maak een shoppinglijst

De meeste mensen houden niet van het woord ‘budget’. Maar als jij beslist hoeveel je kunt uitgeven, dan is de kans groter dat jij minder geld uitgeeft. Gebruik een shoppinglijst om te plannen hoe jij je uitgaven kunt doen. Als jij een lijstje maakt van de mensen en wat jij hen wilt geven, dan voorkom je dat jij meer koopt dan je nodig hebt.

En voeg ook jouw eigen naam aan deze cadeaulijst toe. Dit klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar het is psychologisch behoorlijk effectief. Soms koop je iets voor iemand anders dat jij zo leuk vindt, dat je het ook zelf graag wilt. Het beste tegengif daarvoor is om jezelf ook een beetje extra te verwennen. Doe dit vooral als je het in de uitverkoop vindt.

Weet wanneer je de beste deals moet scoren

Winkel op Black Friday en Cyber ​​Monday, plus het weekend ertussen in! Want dat is het moment waarop veel retailers de prijzen explosief verlagen. Je ziet dan bijvoorbeeld in de wehkamp black Friday sales veel extra hoge kortingen. De kenners zeggen dat elektronica doorgaans goedkoper op Black Friday is, terwijl kleding meestal goedkoper op Cyber Monday is te vinden.

Volg de social media en nieuwsbrieven van retailers

Retailers gebruiken hun social media accounts en e-mail nieuwsbrieven vaak om hun meest loyale klanten van aanbiedingen op de hoogte te brengen. Als je mazzel hebt, zie je dan een koopje die nergens anders wordt geadverteerd. 

Deze zelfde retailers delen zo ook vaak unieke kortingscodes en wanneer er zogenaamde ‘flash sales’ plaatsvinden. Het is nu trouwens ook vrij gebruikelijk dat winkels aan nieuwe kopers een eenmalige couponcode aanbieden of voor degenen die zich voor hun e-maillijst aanmelden.

Vergelijk de prijzen van de winkels

Neem geen genoegen met de eerste prijs die jij ziet. Neem in plaats daarvan absoluut even de tijd om de prijzen van meerdere winkels te vergelijken. Zodat jij zeker weet dat je de allerbeste deal krijgt. Gebruik daarvoor eventueel online services om prijzen te vergelijken. Zoals Kelkoo, Kieskeurig, Beslist en Ciao! Dit kan je soms veel geld besparen.

Bestel online

Iedereen weet wel dat het shoppen voor de feestdagen zelden zonder stress gaat. Van het navigeren door drukke winkels, het zoeken naar veelgevraagde producten tot het zoeken naar last-minute cadeaus. 

Bespaar jezelf liever tijd plus geld door online te bestellen. En probeer dan uiteraard ook bij een winkel te shoppen waar je een gratis verzending kunt krijgen.

Wees verstandig! Houd je stress level laag en maak zeker van de handige bovenstaande tips gebruik. Om zo voor de aankomende feestdagen de beste deals te krijgen. Deze online sales zullen jou dan bovendien veel geld besparen!