De parkeerplaatsverlichting is bijna net zo belangrijk als de uithangborden van je bedrijf. De buitenborden en -verlichting zullen klanten naar je vestiging trekken. Daarnaast zullen ze je klanten een gevoel van veiligheid en zekerheid bieden. Laten we eens nader bekijken waarom parkeerplaatsverlichting zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

Bescherm je klanten

De belangrijkste reden waarom je goede parkeerplaatsverlichting nodig hebt, is om je klanten maar ook je werknemers te beschermen bij het in- en uitrijden van je zaak. Als de parkeerplaats donker is en niet wordt verlicht door eventuele buitenborden en -verlichting, kunnen klanten en jouw werknemers struikelen over onzichtbare treden of oneffenheden op hun weg naar de auto of van de auto naar jouw zaak. Ze kunnen ook het risico lopen te worden overvallen, aangezien een donkere omgeving criminele activiteiten kan verwelkomen. Het installeren van voldoende heldere parkeerplaatsverlichting kan deze gevaren helpen voorkomen.

Voertuigen beschermen

Goede parkeerplaatsverlichting kan juist voorkomen dat geparkeerde voertuigen worden vernield of beschadigd. Dieven of slechte chauffeurs zullen eerder voertuigen stelen en beschadigen als het donker is, omdat ze denken dat niemand ze zal kunnen zien. Als je echter goede parkeerverlichting installeert, zullen deze criminelen het minder snel gemunt hebben op de voertuigen die zich op jouw parkeerterrein bevinden. Overweeg om camera’s rond de parkeerplaats te installeren om criminelen en mensen met slecht gedrag nog meer te ontmoedigen.

Moedig winkelende klanten aan

Klanten zullen minder snel in jouw zaak komen winkelen als ze zich niet veilig voelen. Of zelfs niet weten dat je open bent voor zaken. Als je geen goede parkeerverlichting hebt, loop je het risico dat potentiële klanten je winkel mijden. Simpelweg omdat ze deze niet kunnen vinden of niet weten dat je geopend bent.

Omringende omgeving

Bij het bepalen van de juiste verlichting van de parkeerplaats is het niet alleen belangrijk om goed na te denken over de juiste en voldoende verlichting op de parkeerplaats. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de impact ervan op de omgeving. Parkeerplaatsverlichting kan bij foute inzet leiden tot lichtvervuiling. Daarnaast kan foute verlichting ervoor zorgen dat de harmonie van de totale omgeving benadeeld wordt.