Autotransporters zijn handig om auto’s te vervoeren van de ene locatie naar de andere, bijvoorbeeld tijdens verhuizingen, reparaties of verkoop. Het bespaart de tijd en inspanning die nodig is om een auto op een traditionele manier te vervoeren en beschermt tegelijkertijd het voertuig tegen beschadiging tijdens transport.

Welke laadvloerhoogte heb ik nodig?

De laadvloerhoogtes bij autotransporters zijn erg belangrijk. Als deze namelijk te hoog is, heb je de kans dat de oprijplaten wegschieten of het voertuig beschadigd raakt. De mogelijke laadvloerhoogtes van autotransporters kunnen variëren, afhankelijk van het type aanhanger. Hier zijn enkele veel voorkomende laadvloerhoogtes:

  • Laag profiel: ongeveer 40 cm vanaf de grond, ideaal voor sportwagens en andere lage voertuigen.
  • Gemiddeld: ongeveer 60 cm vanaf de grond, geschikt voor de meeste personenauto’s.
  • Verhoogd: ongeveer 80 cm vanaf de grond, handig voor grotere voertuigen of off-road voertuigen.

Autotransporters met een kantelbare laadvloer zijn een soort autotransport aanhangers die een mechanisme hebben waarmee de laadvloer omhoog en omlaag kan worden gekanteld. Dit maakt het gemakkelijker om het voertuig op en van de aanhanger te laden, zonder dat er een helling of een steile oprijplaat nodig is. Het kantelbare mechanisme is meestal bediend door middel van een hydraulicasysteem en is ontworpen om het vervoer van voertuigen te vereenvoudigen en te verbeteren.

Verschil autotransporters en multitransporters

Autotransporters en machinetransporters zijn beide soorten aanhangers die worden gebruikt voor het vervoeren van voertuigen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten aanhangers:

  1. Doel: Een autotransporter is specifiek ontworpen voor het vervoer van auto’s, terwijl een machinetransporter is ontworpen voor het vervoer van zwaardere machines en industriële apparaten, zoals bulldozers, graafmachines en heftrucks.
  2. Laadvloeroppervlak: Autotransporters hebben meestal een groot en vlak laadoppervlak met een reling rondom, terwijl een machinetransporter meestal een vlak laadoppervlak heeft met borden rondom, dat is aangepast aan het vervoer van zwaardere machines.
  3. Capaciteit: Machinetransporters zijn meestal steviger en zwaarder dan autotransporters en kunnen meer gewicht dragen. Dit is nodig om zwaardere machines en industriële apparaten veilig te kunnen vervoeren.

Het is belangrijk om te bepalen wat u precies wilt vervoeren en hoe vaak u dit wilt doen, om te bepalen welk type aanhanger het beste aansluit bij uw specifieke behoeften.

Autotransporters leasen of huren?

Autotransporters zijn niet de goedkoopste aanhangers als je deze nieuw aan wilt schaffen, maar ze kunnen wel heel erg nodig zijn bij vervoer van auto’s. Daarom moet je de afweging maken hoeveel je de autotransporter gebruiken gaat, ook moet je berekenen hoeveel je hiervoor kwijt wilt zijn. De optie tot lease is er tegenwoordig ook, dit kan bij Aanhangwagendirect.nl. Het leasen van autotransporters is een handige optie als je niet in één keer een groot bedrag wilt aftikken.

Naast het leasen van autotransporters, is het ook mogelijk om autotransporters te huren om zo kosten te besparen. Dit zou ook kunnen bij Aanhangwagendirect.nl, zij bieden een autotransporter ECO aan van het merk Anssems. Voor eventuele vragen over het huren of leasen van autotransporters kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl.