Klus jij regelmatig aan motoren of auto’s? Dan weet je als geen ander dat het nog wel eens vies en glad kan worden door olie en brandstof. Lees hier tips over de beste werkschoenen voor klussen aan jouw motor.

#1 Oliebestendige werkschoenen

Het is belangrijk om jouw motor regelmatig te onderhouden. Denk aan het verversen van de olie, het motorblok checken, bouten/moeren soepel houden door in te smeren met olie, etc. Een benzine- en oliebestendige werkschoen zijn daarom vrij noodzakelijk bij het klussen aan je motor. Check bij de aankoop van nieuwe schoenen daarom altijd de kenmerken van de schoen. Zijn ze oliebestendig? Deze werkschoenen voor monteurs in ieder geval wel.

Ook handige beschermende kleding, zoals oliebestendige handschoenen zijn geen overbodige luxe. Bekijk deze link voor alle persoonlijke beschermingsmiddelen.

#2 Antislip normering

Ook dienen de schoenen veel grip te bieden, omdat de grond tijdens onderhoud glad kan worden door olie en brandstof. Een antislip normering is zeer aan te raden. Werkschoenen met SRC normering voldoen aan de hoogste mate van antislip. Deze antislipnorm is zeker aan te raden en verzekert je van veel grip. Het zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op gladde ondergronden.

#3 Lage werkschoenen

Tijdens het klussen aan een motor wordt vaak gehurkt gewerkt. Om deze reden is een lage werkschoen waar je jouw enkels vrij in kan bewegen ook erg prettig. Als je daarentegen zwakkere enkels hebt, kun je beter gaan voor een stevige werklaars of een hogere schoen die meer versteviging biedt.

  • Lage schoen: vrijer bewegen van enkels
  • Hoge schoen: meer bescherming en stevigheid

#4 Waterdichte schoenen

Werk jij voornamelijk buiten of binnen aan jouw motor? Bij buiten werkzaamheden buiten is het slim om te gaan voor waterdichte schoenen. Dit is ook aan te raden voor lange afstand motorritten in de herfst. Met een goede bui zijn jouw sokken binnen een mum van tijd nat, als je geen waterdichte schoenen hebt.

#5 Sportieve werkschoenen

Wil je niet in lompe werkschoenen aan jouw motor werken, maar draag je liever sportieve werksneakers? Ze bieden dezelfde veiligheid als normale werkschoenen, maar hebben de uitstraling van casual sneakers. Ook stoere werklaarzen matchen goed bij een motoroutfit. Bovendien biedt het de extra benodigde bescherming voor jouw enkels.