Niets is mooier dan uitwaaien op de motor en de stress van je af laten glijden.

Even helemaal niets aan je hoofd maar genieten van de vrijheid die een motorrit jou brengt. Wil jij zorgeloos kunnen toeren, dan is een goede verzekering voor jouw motor belangrijk. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Breng voor jezelf eerst in kaart wat jij belangrijk vindt bij een motorverzekering. Als je daarna diverse motorverzekeringen vergelijkt, heb jij dit in een mum van tijd gerealiseerd.

Motorverzekering

Maak gebruik van het gemak dat er vandaag de dag is, waar het gaat om het vergelijken van verzekeringen. Geen gedoe met een adviseur die bij jou op de bank alle voor- en nadelen met jou gaat doornemen. Je kan op het internet heel eenvoudig zelf een goede keuze maken.

Motorverzekering vergelijken is dan het eerste waar je naar kijkt, als je online een goede maar betaalbare verzekering wil afsluiten.

Als eigenaar van een motor is het afsluiten van een WA verzekering verplicht gesteld. Dit is op zich een goed uitgangspunt, maar hierbij wordt alleen schade vergoed die jij aan anderen toebrengt.

Verzekering bepalen

Heb je lang moeten sparen om een motorfiets te kunnen kopen, dan wil je niet het risico lopen dat één moment van onoplettendheid jou het rijplezier definitief afneemt.

Hoe veilig jij zelf ook rijdt, je bent in het verkeer ook afhankelijk van het gedrag van de andere weggebruikers. Dat is iets waar jij geen invloed op hebt. Al ben jij nog zo goed in het anticiperen, als je moet uitwijken doordat een ander niet oplet kan jou dat duur komen te staan.

Om goed verzekerd over het asfalt te kunnen rijden, is het goed je uitvoerig te verdiepen in de diverse verzekeringen waar uit gekozen kan worden.

Het geld dat jij uitgeeft aan een motorverzekering kan je helaas niet meer gebruiken om je benzinetank mee te vullen.

Goedkope verzekering afsluiten is dan een goede optie. Het is allang niet meer zo dat een betaalbare verzekering onvoldoende dekking biedt. Door de concurrentie en de scherpe prijzen die worden geboden is een motorverzekering vandaag de dag goed te betalen.

WA casco verzekering

Probeer bij het kiezen van een verzekering realistisch te blijven denken. Zo voorkom je een overhaaste beslissing als jij een verzekering afsluit.

Voor een motor die een lage restwaarde heeft, is een all risk verzekering absoluut overbodig. Deze verzekering is namelijk de duurste vorm. Als de dagwaarde van jouw motorfiets laag is, betaal je onnodig veel geld voor de dekking. Dit zal zich bij schade zeker niet terugbetalen. Bij de uitkering wordt namelijk uitgegaan van de dagwaarde van je motorfiets.

Heb jij een motorfiets die vier jaar of ouder is, dan is de WA beperkt casco een goede optie. Uiteraard zit hier de standaard dekking van de wettelijke aansprakelijkheid in, maar daarnaast is jouw motor ook verzekerd tegen ontploffing, brandschade en diefstal. Bij schade ontstaan door hagel of storm ontvang jij ook een uitkering. Hierbij kan je ook denken aan bliksemschade en natuurrampen. Vindt er een aanrijding plaats met een loslopend dier dan zal dit eveneens vergoed worden. Als laatste zal bij schade door joyriding, oplichting en diefstal een bedrag worden uitbetaald.

Eventuele schade aan jouw motor bij een aanrijding is weliswaar niet gedekt, maar de premie is dan ook een stuk lager. Je kan overwegen om het verschil in premie tussen all risk en WA casco voor jezelf aan de kant te zetten. Hiermee bouw jij een buffer op waarmee je een andere motorfiets kan aanschaffen mocht dat nodig blijken.

All risk motorverzekering

De all risk verzekering wordt ook wel de WA volledig casco verzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide vorm die jij voor je motor kan afsluiten. Heb jij een relatief nieuwe motor die een hoge dagwaarde kent, dan is het zeker aan te bevelen, deze verzekering af te sluiten. Zo rijd jij ontspannen rond op je motorfiets, wetende dat jouw motorfiets verzekerd is als er onverhoopt een aanrijding plaatsvindt.

Premie berekenen

Om een goede afweging te kunnen maken bij het afsluiten van een verzekering kan je door het invoeren van slechts een paar gegevens direct zien, welke premie jij gaat betalen.

Wil jij voor jezelf in kaart brengen, wat het verschil in premie is, tussen all risk en WA casco, dan kan je voor beide vormen een berekening laten maken. Voor welke optie jij uiteindelijk ook kiest, door de verzekeringen te vergelijken, betaal jij nooit teveel.

Bij het ingeven van jouw kenteken wordt automatisch zichtbaar, wat de dagwaarde van jouw motorfiets is.

Schadevrije jaren

Heb jij jarenlang schadevrij gereden, dan kan je korting krijgen op de motorverzekering. Dit drukt de premie en maakt de verzekering zo weer iets goedkoper.

Neem gewoon even de tijd om een weloverwogen keuze te maken. Zo weet jij zeker dat je goed verzekerd bent zonder teveel te betalen. Op deze manier blijft het motorrijden een feest en blijft jij de stress de baas. Succes verzekerd.