Een nieuwe auto kopen is natuurlijk erg leuk. Toch komt er een hoop bij kijken. Zo moet je de auto natuurlijk op je naam zetten, maar is het ook belangrijk dat je een goede autoverzekering afsluit. Zonder een autoverzekering mag je namelijk niet de weg op. Echter vinden veel mensen het erg lastig om een geschikte verzekering te vinden. Deze mensen zal ik in dit artikel helpen!

Welk pakket heb je nodig?

In Nederland kan je kiezen tussen verschillende soorten autoverzekeringen. Iedereen is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht in het verkeer. Wanneer je schade aan je eigen voertuig hebt, dan moet je deze dus gewoon zelf financieren. Echter willen veel mensen dat schade aan hun eigen auto ook wordt verzekerd. Dit kan gelukkig ook, maar hiervoor heb je een uitgebreidere verzekering nodig. Met een WA+ verzekering ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade aan jouw auto, mits het niet jouw schuld is, dus bijvoorbeeld bij inbraak of slecht weer. Met een allrisk verzekering ben je tegen alle kosten verzekerd.

Denk dus goed na over welke verzekering jij nodig hebt. Over het algemeen zien we dat nieuwe auto’s een allrisk verzekering hebben. Auto’s van 4-8 jaar oud een WA+ verzekering hebben. En oudere auto’s vaak alleen een WA verzekering nodig hebben.

Waar vind je een goedkope autoverzekering?

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je autoverzekering en daarom is de vraag al snel; waar kan ik de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Het antwoord op deze vraag is per persoon verschillend. De hoogte van de premie wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Echter beslissen de verzekeraars zelf hoe hoog ze de premiekosten maken. Vergelijk autoverzekeringen daarom altijd om te kijken welke verzekering voor jou het goedkoopste is.