Als je een motor hebt dan zou je ervoor kunnen kiezen om hiermee op vakantie te gaan. Dat is weer eens wat anders dan een autovakantie of een vliegvakantie natuurlijk. Een motorvakantie is dan ook hartstikke leuk, met name als het zonnetje volop schijnt. De voorbereiding is hierbij wel extreem belangrijk. Zo zul je natuurlijk een motorverzekering af hebben moeten gesloten. Ook zul je een tas moeten kopen in de Eastpak rugzak sale. Hierin kun je van alles meenemen voor je motorvakantie, waarover je qua voorbereiding in dit artikel meer kunt vinden. 

 

Zorg voor een geschikte motor

Een goede motor is natuurlijk van belang. Je zult immers lange afstanden af gaan leggen, wat je tweewieler wel aan moet kunnen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een gewone motor of een toermotor. Ze zijn namelijk allebei gemaakt voor een lange afstand. Wel moet er hiervoor een stevig zadel op zitten. Bovendien ligt het meer aan de weg waarop je zult gaan rijden. Een toermotor zou bijvoorbeeld het meest geschikt zijn als je puur de snelwegen zult nemen tijdens je vakantie. Toch is de kans groot dat je dit niet gaat doen, maar juist meer de binnenwegen. Dit zal voor een mooiere reis zorgen, wat bij een motorvakantie natuurlijk belangrijker is dan de bestemming. 

Neem de planning van de route mee in je Eastpak rugzak sale

Als je op vakantie gaat met je motor dan is het belangrijk om de route goed te plannen. Bij het uitstippelen van de tocht kun je aan twee dingen denken: de kaart en navigatie. Een navigatie zal het zo eenvoudig mogelijk maken om de snelste route uit te zoeken. Bij een kaart komen juist ook andere dingen kijken. Je zult met name bij de kleine wegen bij een kaart bij ieder kruispunt moeten kijken welke kant je op moet. Het is dan ook verstandig voordat je ‘s ochtends wegrijdt een lijn te trekken. Dit zal aangeven welke route je moet volgen. Dit is al helemaal nuttig als je in een groep rijdt, hier is namelijk nog meer kans op verwarring. 

Neem eten en drinken mee in je weekendtas

Een zeer belangrijk onderdeel van de motorvakantie is het eten en drinken, wat natuurlijk eigenlijk altijd essentieel is. Voor een deel zal dit ervoor zorgen dat je niet moe wordt onderweg. Het is daarom verstandig om genoeg eenvoudige snacks en pakjes drinken aan te schaffen en mee te nemen in je weekendtas. Zo zul je dus eenvoudig even wat naar binnen kunnen werken waarna je weer op de motor kunt stappen. Raakt de voorraad langzaam maar zeker op? Koop dan bij het eerstvolgende tankstation weer wat eten en drinken voor in de tas. Het is bovendien slim om te eten voordat je honger krijgt, net zoals dat je ook moet rusten voordat je überhaupt moe wordt. 

Verpakking van de bestuurder, je bagage en handtas

Natuurlijk zul je ook kleding en andere bagage mee moeten nemen als je op vakantie gaat met je motor. In een handtas gaat dit niet passen, dus je zult speciale tassen aan moeten schaffen. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je gekleed bent voor de weersomstandigheden. Hiervoor zul je de weersvoorspellingen moeten controleren. Op basis hiervan moet je je kleding aanpassen. Door dit te doen zul je niet gaan zweten of trillen. Ook de bagage moet ingepakt zijn voor het weer, terwijl het ook goed vastgebonden moet worden aan de motor. Is de kans groot dat het gaat regenen? Gebruik dan een regen verpakking die je om de tas kunt doen zodat je bagage niet nat zal worden.